Министерството на външните работи на Крим проведе учения с използване

...
Министерството на външните работи на Крим проведе учения с използване
Коментари Харесай

Руски военен експерт: „Бастион“ ще пази Черно море от всеки враг

Министерството на външните работи на Крим организира учения с потребление на брегови ракетни комплекси „ Бастион “ на Черноморския флот (ЧФ).

„ Подразделения на мобилните брегови ракетни комплекси (БРК) „ Бастион “ от състава на бреговите ракетни и артилерийски бригади на Черноморския флот, дислоцирани в Крим и Краснодарския край, се насочиха към избраните региони за осъществяване на задания по бойно образование “, оповестява, базирайки се на отдела по осведомително поръчителство на РФ.

Отбелязва се, че военнослужещите са направили учебно-ракетна пукотевица по морска цел. По време на ученията е отработено и попълването на муниции, както и извеждането на комплекси „ Бастион “ от офанзива. Ученията са извършени в сходство с проекта за бойна подготовка на Черноморския флот, в тях са взели участие над 40 единици военна и специфична техника.

В ефира на радио „ Спутник “ военният специалист, шеф на Музея на силите за противовъздушна защита Юрий Кнутов означи, че комплексите „ Бастион “ са част от мощна отбранителна система, пред която евентуален съперник е в уязвима позиция.

„ Създадохме система от „ зони за възбрана на достъп “, която включва противокорабните системи „ Бал “, „ Бастион “, Противовъздушна отбрана С-400 и оперативно-тактически системи „ Искандер “. Тези ракетни системи не разрешават на съперника да сътвори мощна настъпателна формация по нашите граници. Комплексите „ Бастион “ употребяват свръхзвукови ракети „ Оникс “, имат огромен обхват и висока акуратност. Комбинацията от системите „ Бастион “ и „ Бал “ ви разрешава да унищожавате противников кораби непосредствено на входа им в Черното море. Противникът добре знае, че комплексът „ Бастион “ обезпечава 100% заличаване на съвсем всички съществуващи кораби. Самолетоносачите изискват голям брой ракети. Наличието на наземни уреди обезпечава отбраната на Черно море от всеки зложелател. Сега се основава стационарна версия на този комплекс “, сподели Юрий Кнутов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР