Министерството на външните работи /МВнР/ изпрати нота до Министерството на

...
Министерството на външните работи /МВнР/ изпрати нота до Министерството на
Коментари Харесай

Външно изпрати нота до СМ за лозунгите срещу България

Министерството на външните работи /МВнР/ изпрати нота до Министерството на външните работи на Република Северна Македония /РСМ/ по отношение на установените през последните дни в общественото пространство на прилежаща РСМ многочислени прояви и лозунги, ориентирани против България. Това оповестяват от Министерство на външните работи, представени от Българска телеграфна агенция.

В нотата се показва дълбока угриженост от протичащото се, което е в отговор и на популяризирания антиевропейски разказ против одобряването на добросъседски връзки сред двете страни. Особено притеснително е, че недоброжелателните прояви в общественото пространство ескалират в миг, когато София и Скопие интензивно търсят път към градивен разговор и намиране на трайни взаимноприемливи решения в полза на европейската интеграция на РСМ и района, показват от Министерство на външните работи.

Вярваме, че сходни прояви ще се трансфорат в част от предишното, а нашите две страни ще съумеят да отворят нова страница в връзките си, учредена на взаимно почитание и откровено другарство, декларират още от Министерство на външните работи.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР