Министерството на външните работи изразява загриженост от последните развития в

...
Министерството на външните работи изразява загриженост от последните развития в
Коментари Харесай

МВнР с позиция срещу конкретни действия на президента на Северна Македония

Министерството на външните работи показва угриженост от последните развития в Република Северна Македония, свързани с дейности на публични лица, посредством които се основават отрицателни публични настройки и които влизат в несъгласие с позитивния климат, основан с дейните старания на държавните управления на България и на Северна Македония.

Това се показва в позиция, оповестена на уеб страницата на българското външно министерство.

"Дни след сполучливото взаимно съвещание на държавните управления на двете страни, още веднъж ставаме очевидци на повишение на публичното напрежение, подбудено от съответни дейности на президента на Северна Македония, с което се вършат опити за обновяване на тематики, влизащи в спор с Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година Подобни дейности не способстват за намиране на решения на политическите въпроси в посока ускорение на процеса на европейската интеграция на Северна Македония. " - се показва в позицията.

От външно министерство приканват виновните фактори в прилежащата ни страна да демонстрират политическа зрялост и да дават градивен принос към почналия развой на възобновяване на взаимното доверие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР