Министерството на туризма участва, представяйки България, в едно от ключовите

...
Министерството на туризма участва, представяйки България, в едно от ключовите
Коментари Харесай

България участва на едно от най-големите европейски изложения – международното туристическо изложение FITUR в Мадрид

Министерството на туризма взе участие, представяйки България, в едно от основните интернационалните изложби в туризма и най-голямото на пазар Испания – ревюто FITUR в Мадрид.

То е първото за календарната година, организира се в интервала 18-22 януари 2023 година и е предопределено както за експерти, по този начин и за необятната аудитория, с наличието на редица политически фигури и министри на туризма.

От българска страна на ревюто взе участие българска делегация от Министерството на туризма, водена от заместник-министър Ирена Георгиева. Тя участва на формалния банкет за ръководителите на делегации, участници във ФИТУР, който беше даден от Световната организация по туризъм при Организация на обединените нации (СОТ) и Министерство на индустрията, търговията и туризма на Испания.

В рамките на събитието заместник-министър Георгиева се срещна с генералния секретар на  СОТ, Зураб Пололикашвили, с министъра на индустрията, търговията и туризма на Испания, Рейес Марото и с шефа на Регионален департамент „ Европа “ в СОТ Алехандра Прианте. В диалозите бяха разисквани настоящи въпроси от съвместен интерес, свързани с развиване и разширение на съдействието в областта на туризма. Специален акцент беше подложен върху идното домакинство на България при провеждането на 68-та сесия на Регионална комисия „ Европа “ на СОТ, която ще се организира в София в края на май – началото на юни тази година.

В рамките на ревюто заместник-министър Ирена Георгиева организира двустранна среща с Мариана Олескив, началник на Държавната организация за развиване на туризма на Украйна. В началото на срещата, заместник-министър Георгиева сервира съболезнования във връзка със починалите в злополуката на украинския хеликоптер представители на Вътрешното министерство на страната.

В хода на диалозите бяха разисквани обичайно положителните двустранни връзки сред България и Украйна, изключително в областта на туризма. Разгледани бяха вероятностите за тяхното развиване и разширение посредством доизграждане на договорно-правната база в бранш туризъм. Миналото лято Мариана Олескив беше на публично посещаване в България, само че войната несъмнено промени хода на проектите в двустранното съдействие.

Ирена Георгиева и Мариана Олескив обмениха хрумвания за положителни практики, както и за нови благоприятни условия. Заместник-министър Георгиева означи, че определяне на съдействие сред университети от двете страни, продан на студенти за стажове в туризма също е форма и опция за разширение на съдействието.

Мариана Олескив означи, че планува да посети България в границите на 68-та сесия на Регионална комисия Европа, като двете страни единомислещо се съгласиха взаимно да поддържат кандидатурите си за участие в Изпълнителния съвет на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации.

Посланикът на България в Кралство Испания Алексей Андреев участва на формалното разкриване на туристическия конгрес, той посети националния щанд и поздрави българските компании.

Министерството на туризма взе участие с информативен щанд на повърхност от 100 квадратни метра, на който 10 представители на българския туристически бранш показват своите артикули. Наред с Министерството на туризма, на националния щанд вземат участие Балкания Тур ООД, Филиптур 1 ООД, Тандем Травел ООД, Уърлд Синерджи Травъл България ООД, Одисея Ин СТА ООД, Глория Турс ООД, летищният оператор на столичното летище СОФ Кънект АД, „ Царевград Търнов “ ЕООД, Май Стори Травел ЕООД, Община Варна, Европрограм консулт ЕООД (Община Пловдив) и Столична Община Оперативна програма „ Туризъм “.

През петте дни на FITUR на повърхност от няколко десетки хиляди квадратни метра се показват общо 8 360 изложители, като по предварителни оценки се чакат 82 000 участници с бизнес профил и към 30 000 души обща непрофесионална аудитория и фенове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР