Министерството на туризма ще подаде сигнал до съответните компетентни служби

...
Министерството на туризма ще подаде сигнал до съответните компетентни служби
Коментари Харесай

Министърът на туризма: Води се кална хибридна атака срещу българското Черноморие, и то от територията на страната ни

Министерството на туризма ще подаде сигнал до съответните способени служби за хибридната офанзива, обвързвана с качеството на водата в българската акватория на Черно море. Голяма част от източниците са от територията на нашата страна. Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на блиц надзор в отрасловата парламентарна комисия. 

„ Всички бяхме очевидци на калната хибридна офанзива, която се изля върху бранша през последния месец. Мисля, че като цяло успяхме да отреагираме и доказахме, че такова замърсяване няма “, съобщи министърът и посочи, че това е станало в границите на междуведомственото съдействие.

Тя изброи ограниченията, подхванати от министерството по въпроса, измежду които инспекциите на водата всеки ден, когато има такава опция. Към момента измерванията, които се вършат от здравното министерство са един път седмично, уточни Динкова. И подсети, че информацията на страницата на ведомството по тематиката е преведена на британски, немски и френски език, съобразено с главните ни туристически пазари. Темата е адресирана необятно посредством разнообразни цифрови средства.

Министърът заяви, че по преценка на медийния екип на ведомството се е стигнало до извода, че към този миг, в случай че прекомерно самодейно се влезе в тематиката, ще се основат съответните съмнения.

„ Затова се предприе тактиката като цяло самодеен да е министърът на околната среда, тъй като това ведомство е първоизточник на информацията “, добави министърът.

Заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която също участва на блиц контрола в комисията, разгласи, че се чакат дребни растежи на съвсем всички пазари за това лято, прецизира Българска телеграфна агенция. За главните пазари – Англия и Германия, има известно възпиране на резервациите. Оптимистичната прогноза за летния сезон е да достигнем нивото на 2019 година, или 4,6 млн. регистрации в Единната система за туристическа информация.

„ По-склонни сме да имаме вяра, че тя ще се реализира “, сподели Георгиева. Същевременно тя уточни, че песимистичните прогнози сочат 4,3 млн. регистрации.

В отговор на въпрос за програмата за поддръжка на украинските бежанци, заместник-министърът подсети, че сега тя е удължена до 30 септември тази година – по схемата 15 лв. на човек дневно. В решението на Министерски съвет по удължената стратегия е планувано, че общественото министерство би трябвало в едномесечен период да създаде ограничения за интеграция на украинските бежанци. В момента Националният действен щаб е предложил стратегия, която се разисква от членовете на щаба за това какво следва и какви ще са отговорностите на институциите, „ евентуално, откакто завърши това последно удължение на програмата “, сподели Георгиева.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР