Министерството на туризма ще извърши проверка във връзка със съобщенията

...
Министерството на туризма ще извърши проверка във връзка със съобщенията
Коментари Харесай

Министерството на туризма проверява случая с дюните на южния плаж в Несебър


Министерството на туризма ще извърши инспекция във връзка със известията за унищожени дюни на южния плаж в Несебър и ще работи в съдействие с Министерство на вътрешните работи и останалите способени органи и институции до изясняване на събитията. Това се показва в позиция на Министерството, изпратена до медиите.

При установяването на извършител ще бъде формиран акт за административно нарушаване.

В прессъобщението се напомня, че концесионер на морския плаж " Несебър - Юг " е  " Ауто фактор " ЕООД. За миналата 2022 година Министерството на туризма е направило 4 планови и изключителни инспекции на морски плаж „ Несебър - Юг “, като по време на тях не са установени нарушавания.

По-рано през днешния ден концесионерът Кирил Спасов заяви, че незнайни лица са унищожили част от екзотичните дюни на южния плаж в Несебър. Той е подал неотложно сигнал до Министерството на туризма, Регионалната ревизия по запазване на околната среда и водите - Бургас и Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас. Уведомени са също Областната администрация и Община Несебър, осведоми Спасов. Той изясни, че пясъчните дюни са били разорани с тежка техника, евентуално екскаватор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР