Министерството на туризма раздаде на церемония късно снощи Годишните награди

...
Министерството на туризма раздаде на церемония късно снощи Годишните награди
Коментари Харесай

Туризмът в съвременния свят е основата, без която не могат да се развиват и останалите сектори: Радев

Министерството на туризма раздаде на гала късно нощес Годишните награди в туризма – 2022. Голямата премия беше връчена от президента Румен Радев.:

Победителите във всички категории – 4 професионални, 4 художествени и 1 особено предопределена за българските общини, както и огромната премия " Изборът на българите ", получиха обичайна статуетка, знак на страната ни – българската роза, направена от Димитър Германов. 64 000 души гласоподаваха онлайн на специфичния уебсайт за премиите за над 115 участници във всички раздели.

Президентът Румен Радев връчи премията в основната категория - " Изборът на българите " на " Исторически парк ", село Неофит Рилски, град Варна. Той съобщи:

" Туризмът в днешния отворен свят не е единствено развлечение, отмора, прелестно превозване на времето, не е просто част от стопанската система. В България туризмът е основна част от стопанската система. Цифрите порастват бързо, само че към този момент 12-15% от Брутният вътрешен продукт са от туризма. Но не това е най-важното! Туризмът в актуалния свят е основата, без която не могат да се развиват и останалите браншове от публично икономическия живот ".

Община Ардино завоюва Първо място в категория " Туристическа дестинация ". Фестивал " Дефиле на младото вино ", Съвет по туризъм в Пловдив бе отличен в категория " Специализиран туризъм ".

" Туристическа община 2022 " е община Ветрино.

Министърът на туризма Илин Димитров присъди специфични награди за интернационално приети достижения и стабилно развиване в туризма в България. Той съобщи:

" През 2022 година българският туризъм сподели същинска воля за живот и изплува след тежките дни. Показа, че " рецесия " значи и " опция ". Един от индикаторите какъв брой сполучливо е едно министерство и работата му е броят туристи, които ни посещават. А за 2022 година те са съвсем на равнището на 2019-а ".

Награда за принос в позиционирането и популяризирането на Бранд " България " получиха климатологът проф. Георги Рачев и журналистът Николай Василковски.

Фотографът Владислав Терзийски получи специфичната премия за дългогодишни поредни старания в популяризирането на хубостта на дестинация България получи.

Една от премиите в категориите за медии връчи генералният шеф на Българското национално радио Милен Митев, който посочи тяхната роля:

" Нашата роля, като разказвачи, би могла да бъде от голямо значение за българския туризъм и за нашата татковина. Вярвам, че имаме потребност от повече положителни вести. Вярвам, че българският туризъм може да бъде генератор на такива положителни вести и съм убеден, че ние, медиите, ще сме тук, с цел да описваме всички тези хубави истории ".

Източник: БНР
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР