Министерството на туризма обявява обществена поръчка, с която се цели

...
Министерството на туризма обявява обществена поръчка, с която се цели
Коментари Харесай

Министерството на туризма обявява обществена поръчка за насърчаване на заетостта на екскурзоводите и планинските водачи

Министерството на туризма афишира социална поръчка, с която се цели да се подкрепят екскурзоводите и планинските водачи, инициирайки претовареност посредством професионалните организации, в които членуват. Предметът на поръката е „ Избор на външни специалисти за разпространение на МСП и ОУТР по план BG16RFOP002-2.010-0002 „ Повишаване на потенциала на МСП в бранш туризъм посредством оказване на поддръжка за основаване и действие на Организациите за Управление на Туристическите Райони “, като тя е предопределена за неправителствените организации, сплотяващи екскурзоводите и планинските водачи.

Възложителят – Министерството на туризма, е изпратил Обявление за издание в системата за електронни публични поръчки на 08 февруари 2021 година Заявленията/офертите за присъединяване ще могат да се подават посредством системата за електронни публични поръчки ЦАИС ЕОП, като документите за публичната поръчка ще бъде налична посредством платформата по член 39а, алинея 1 от Закон за обществените поръчки, и забележима на профила на купувача от датата на издание на обявлението в „ Официален вестник “ на Европейския съюз.

Предметът на публичната поръчка планува наемане на външни специалисти за разпространение на МСП и Организациите за ръководство на туристическите региони (ОУТР) за интервал от 9 месеца. Те ще дават отговор за осъществяване на действия, заложени в техническата спецификация на търга. Това са: Дейност № 1 - осъществяване на онлайн презентации на забележителности /исторически, културни, естествени и др./, находящи се в географските рамки на дадена ОУТР, и показване на локални артикули на МСП, локални места за настаняване, хранене и забавление, както и забавни обстоятелства, свързани с тях. Брой на изпълнените онлайн презентации – 5000 бр.

Дейност № 2 - осъществяване на онлайн турове на забележителности /исторически, културни, естествени и др./, находящи се в географските рамки на дадена ОУТР, и показване на локални артикули на МСП, локални места за настаняване, хранене и забавление, както и забавни обстоятелства, свързани с тях. Брой на изпълнените онлайн турове – 5000 бр.

С реализацията на плана се цели поощряване на вътрешния туризъм и привличане на повече пътувания към регионите на страната.

Срокът за осъществяване на предмета на публичната поръчка е до 9 (девет) месеца от датата на влизане в действие на контракта за съответната обособена позиция, само че не по-късно от 23.05.2023 година

Финансирането на поръчката ще се реализира със средства от Европейски Съюз по план BG16RFOP002-2.010-0002 „ Предоставяне на институционална поддръжка на Министерство на туризма за действия, свързани с повишение потенциала на МСП в региона на туризма “ на обща стойност 3 млн. лева Изпълнява се по процедура посредством непосредствено даване BG16RFOP002-2.010 „ Предоставяне на институционална поддръжка на Министерство на туризма за действия, свързани с повишение потенциала на МСП в региона на туризма”, финансиран по Оперативна програма „ Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020.

Министерството на туризма в допълнение ще осведоми за началната дата, от която заинтригуваните страни могат за подават своите оферти.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР