Министерството на туризма направи внезапни проверки на морски плажове на

...
Министерството на туризма направи внезапни проверки на морски плажове на
Коментари Харесай

Държавата откри драстични нарушения на плажове до Варна

Министерството на туризма направи неочаквани инспекции на морски плажове на територията на община Варна. На някои от линиите бяха открити съществени нарушавания, за които са сезирани локалните и държавните институции.

На плаж "Панорама " след извършен търг за наем за наемател бе определена компания "Юник травел " ЕООД, която и преди е била наемател на линията, съобщи econ.bg.

Компанията обаче не подписва нов контракт за наем, като в тази обстановка тя не се явява правоимащо лице, няма ангажимент да обезпечи наложителните действия на плажа (спасители, здравно обслужване, разчистване и т.н.) и не заплаща отговорности към страната.

В същото време на плажа са ситуирани чадъри, шезлонги и едно заведение, което без съображение работи и сега. На плажа има също функциониращи стадиони за волейбол и футбол.

Осигурен е и воден кулоар до плажа, без да има съгласувана скица и утвърждение от "Морска администрация ", което също е неправилно при липса на подписан контракт за наем. По отношение на заведенията способният санкциониращ орган – общината, е сезирана и нейни представители са участвали на инспекциите. По статут сега плажът би трябвало да се води неохраняем, а е цялостен с туристи, оферират се джетове и други атракции, оповестяват от МТ.

Проверяващите са открили и нарушавания на плаж "Кабакум-централен ". Там предходният наемател "Фулкон " ЕООД, с който договорът е преустановен заради несъблюдение и отговорности към страната, отхвърля да освободи линията. Избраният нов наемател - компания "Кабакум 1981 " ЕООД, на процедура не може да влезе като собственик на линията заради обжалване на търга. В същото време на плажа работят четири заведения.

Три от тях действат непрекъснато. Разрешенията за слагане на обектите са изтекли, което значи, че активността им е безусловно противозаконна и нерегламентирана. Има ситуирани чадъри, шезлонги, шатри, маси и столове. Старият наемател е удостоверил пред инспекторите, че самичък е сложил чадърите в северната част на плажа.

За незаконосъобразните дейности на плаж " Кабакум - централен " Министерството на туризма сезира освен община Варна, РЗИ и останалите локални контролни органи, само че следва да бъде сезирана и прокуратурата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР