Министерството на туризма и големите зимни курорти започват подготвянето на

...
Министерството на туризма и големите зимни курорти започват подготвянето на
Коментари Харесай

Предвиждат мащабни промени за големите ни зимни курорти

Министерството на туризма и огромните зимни курорти стартират подготвянето на промени, с цел да се подтикват модернизацията и конкурентноспособността в бранша. Те ще бъдат съсредоточени към главните проблеми, които засягат курортите през последните 10 години, които пречат на действителното позициониране на България на международните туристически пазари.

Ще се обмислят действителни оферти по отношение на възстановяване и възобновяване на инфраструктурата, както и пътните табели, които да указват директно маршрутите към курортите. За това се договориха на следващата трета среща министърът на туризма Зарица Динкова с туристическия отрасъл и локалните управляващи. На срещата участваха представители на ски курортите в Банско, Пампорово, Витоша и Рила. 

Предприети са всички нужни дейности за подготовката на зимния сезон 2023-2024 г, стана ясно по време на работната среща. Според предварителните данни се чакат туристи от Румъния, Гърция, Турция, Северна Македония, Турция, Англия, Германия и Италия. За да се увеличи броя на туристите, тази година рекламната акция на зимния туризъм стартира още през октомври, като с нея бяха обхванати най-важните интернационалните пазари, както и вътрешния пазар. Работи се и в посока на обгръщане на така наречен крила на сезона, посредством повишение на интереса и към профилираните типове туризъм, които могат да се практикуват в границите на цялата година, до момента в който към момента няма подобаващи условия за ски и зимни спортове. 



Важно е да обединим старания и да създадем нужното за протичането на един безпроблемен зимен сезон. Министерството на туризма поддържа напъните на всички представители на туристическия бизнес, които работят за одобряване името на България като сигурна дестинация, съобщи министър Динкова.

Тя разясни, че задачата е да се наложи асоциирането на страната ни с избрана „ запазена марка “ за сигурност, качество и гостолюбие.

За идния зимен сезон ще се осъществят поредност начинания за позициониране и разпространение на „ Бранд България “. Министерството на туризма ще поддържа Световната купа по сноуборд в Пампорово през януари и международната купа по ски алпийски дисциплини през февруари в Банско. Провеждането на тези спортни събития могат да се трансфорат в мощни маркетингови принадлежности за разпространение на зимния туризъм в страната, и като цяло - за „ Бранд България “.

Предвиждат се и серия от интернационалните изложби в Испания, Германия, Англия, Португалия, Франция и други

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР