Министерството на труда и социалната политика препоръчва да бъдат преустановени

...
Министерството на труда и социалната политика препоръчва да бъдат преустановени
Коментари Харесай

МТСП препоръча да се преустановят посещенията в домове и социални услуги за възрастни

Министерството на труда и обществената политика предлага да бъдат прекратени визитите в домове и обществени услуги за възрастни, оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Министерството на труда и обществената политика изпрати писма до кметовете на общините с рекомендация да бъдат прекратени визитите и свижданията във всички обществени услуги от резидентен вид и профилираните институции заради риск от разпространяване на вируса COVID-19.

За общините Габрово и Плевен предписанията за предварителна защита са наложителни, се показва още в писмата.

Необходимо е личният състав, изключително на домовете и услугите за възрастни хора, да съблюдава прецизно защитни ограничения, съобразени с откритите от Световната здравна организация.

Те са налични на уеб страницата на Министерството на здравеопазването.

Близките на настанени в домовете и услугите за възрастни, както и в останалите обществени услуги и институции, могат да получават информация от шефовете на звената и от общините, които са снабдители.

254 са болничните листове с карантина за ковид в цялата страна, сподели по-рано министърът на труда и обществената политика Деница Сачева по време на изключителното съвещание на държавното управление, представена от Агенция " Фокус ".

" От 17 февруари болничните листове с карантина са 254 в цялата страна. Постоянно следим всички болнични листове всекидневно. Докрая на деня ще имаме информация за последните три дни ", разяснява министър Сачева.

Тя предложи на хората, които нямат неотложна нуджа от адмивнистративни услуги на Национален осигурителен институт, да заобикалят това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР