Министерството на труда и социалната политика (МТСП) връчи за втори

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) връчи за втори
Коментари Харесай

МТСП връчи годишните награди за корпоративна социална отговорност

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) връчи за повторно годишните награди в региона на корпоративната обществена отговорност за 2022 година С наградите бяха отличени положителните практики на обществено виновния мениджмънт на компании от частния и обществения бранш, структури от обществената администрация и научните среди, които благоприятстват развиването на чиновниците, околната среда и обществото, оповестиха от пресцентъра на Министерството на труда и обществената политика.

" Прилагането на модели за грижа към личния състав и корпоративната обществена отговорност не е непотребен разход за работодателя, а е инвестиция с голяма възвращаемост и добавена стойност за качеството на живот на хората и за общественото, икономическо и екологично стабилно развиване на обществото ", акцентира в приветствието си към участниците вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров. " Практиките за възстановяване на уменията и квалификацията на работната мощ, изискванията на труд и качеството на живот покачват конкурентоспособността на бизнеса. Корпоративната обществена отговорност и отношението към служащия са измежду основните фактори за привличането на работна мощ от една страна и предотвратяването на приключването на работна ръка от друга ", заключи министър Лазаров.

Вицепремиерът връчи двете специфични награди за повсеместен принос и развиване в региона на обществено виновния стратегически мениджмънт на " Лидл България " и " Каменица " АД. Компаниите са интегрирали корпоративната обществена отговорност в проектите си за развиване и ползват положителни практики в тази област.

Наградите в категория " Общество ", ориентирани към повишение качеството на живот, връчиха заместник-министър Наталия Ефремова и ръководителят на Българската стопанска камара Добри Митрев. " Връчваме награди на все по-големи, мултинационални компании със сериозен бизнес в България, които работят извънредно сполучливо. Те имат мощна тактика за корпоративна обществена отговорност ", означи тя при връчването на трето място на фирмите " Каргил България " ЕООД и " Experian България " ЕАД. Второто място в категория " Общество " заслужи Апелативен съд – Варна, а победител стана " Идеал Стандарт – Видима " АД.

Заместник-министърът на труда и обществената политика Емил Мингов отличи компании в категория " Човешки запаси ". " Хората вършат богатствата, от които имаме потребност. Категорията е изключително значима от позиция на продуктивността ", сподели той при връчването на наградите. Първото място в категорията завоюва " Либхер Хаусгерете Марица " ЕООД. Второто място заслужиха фирмите " Електроенергиен систематичен оператор " ЕАД и " БДЖ - Пътнически транспорти " ЕООД, а на трето място се класира " Кастамону България " АД.

Наградите в категория " Околна среда " бяха връчени от заместник-министър Надя Клисурска. " Корпоративната обществена отговорност в България е действителност и го потвърждава дългогодишната резистентност на бизнеса с фокус върху обществото, човешките запаси и екологията ", акцентира тя. Победител в категорията стана " Кингли " ЕООД. На второ място се класира " Дискордиа " АД, а на трето - Стопанския факултет на Софийски университет " Св. Климент Охридски " и " Кауфланд България ЕООД енд Ко КД ".

По време на церемонията бяха връчени връчени и две специфични награди за обществено виновен принос към общността, в които бяха отличени планове с местен обсег на компания " ТСД Груп " ЕООД и Общинският съвет на Пловдив.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР