Министерството на труда и социалната политика (МТСП) обяви началото на

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) обяви началото на
Коментари Харесай

Конкурс за достъпна жилищна среда

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) разгласи началото на акцията за набиране на планови оферти за кандидатстване по “Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност ”- 2023 година

Програмата цели построяването на налична среда в съществуващи жилищни здания и прилежащите им пространства за хора с увреждания и обезпечаването на персоналната им подвижност. Тя се състои от два съставния елемент:

Компонент 1 „ Достъпна жилищна среда ” предлага финансиране до 100 000 лева за  създаване и монтиране на рампи, подемни платформи и асансьори, които улесняват напредването на хората с увреждания.

Компонент 2 „ Лична подвижност ” дава до 8000 лева безплатна помощ за пригаждане и преустрояване на лек автомобил (МПС) за хора с трайни увреждания и монтирането на помощни уреди за досегаемост на инвалидни колички. Програмата включва като позволена активност закупуването на моторно транспортно средство, приспособено за шофиране с трайни увреждания, както и средства за прекосяване на шофьорски курс.

Срокът за подаване на планови оферти е до 24.04.2023 година в това число. Очаква се от всички утвърдени претенденти да завършат и отчетат плановете си до края на годината.

Повече информация за Програмата, както и елементи по отношение на изискванията и документите за кандидатстване може да получите на интернет страницата на МТСП – https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР