Министерството на транспорта на заяви, че германското правителство ще помогне

...
Министерството на транспорта на заяви, че германското правителство ще помогне
Коментари Харесай

Германия отпуска субсидии за включване към Starlink

Министерството на превоза на съобщи, че немското държавно управление ще помогне на жителите на селските местности да получат първокласен интернет достъп. В известие за медиите министерството заяви, че немските управляващи ще дават дотации жителите от тези местности, които могат да бъдат употребявани за закупуването на оборудването , належащо за включване към световния сателитен интернет Starlink на галактическата компания на Илън Мъск SpaceX.

Схемата за субсидиране ще бъде отворена за всички провайдъри, които оферират качествена безжична интернет връзка в селските местности, да вземем за пример посредством спътници или ориентирани високочестотни антени. До края на тази седмица би трябвало да завърши разискването на всички елементи на тази немска самодейност.

Правителството няма да заплаща месечните разноски за достъп до Starlink. Финансовите средства ще бъдат давани единствено за закупуването на оборудването за включване към сателитните провайдъри, като по принцип не е наложително това да е единствено SpaceX. Схемата планува на всички семейства от селските местности да бъдат предоставена дотация в размер на 500 евро . Именно толкоз коства в Европа комплектът съоръжение, в това число антената и рутера, нужни за приемане на качествена интернет връзка от Starlink. За реализирането на тази самодейност са планувани 100 милиона евро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР