Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на

...
Министерството на транспорта и съобщенията ще съдейства за организиране на
Коментари Харесай

Министър Събев: Бързият транспорт с добър интеренет ще започне да решава въпроса с демографията в полза на малките селища

Министерството на превоза и известията ще спомага за образуване на работна среща на заинтригуваните страни по плана за градска железница в Русе.

Това съобщи министър Николай Събев на среща със сдружението на някогашните регионални шефове на Русе. Домакини на срещата бяха регионалният шеф Анатоли Станев и неговият заместител Людмил Христов. Анатоли Станев заявява безапелационната си поддръжка за самодейността и обявиха, че това би улеснило доста превоза на работещите в Източната промишлена зона. „ Крайно време е страната да застане по-ясно зад стратегическите планове, които са в интерес на обществото. Мисля, че стартирането в употреба на сходна железница ще реши доста от транспортните проблеми в района “, сподели Станев. В срещата взе участие и парламентарният секретар на Министерството Синан Хебибов.

„ Бързият превоз с добър интернет ще стартира да взема решение въпроса с демографията в интерес на дребните селища и от тази позиция планът за градска железница има моята поддръжка “, съобщи по време на срещата министър Събев.

Идейният план за градска железница е утвърден от експертен съвет на Националната компания „ Железопътна инфраструктура “, осведомиха представители на сдружението. Той планува потребление значително на съществуващата инфраструктура, като е належащо да се изградят още 1000 метра железопътна линия.

Подобряването на свързаността е приоритет на държавното управление, като задачата е по едно и също време да стартира строителството и да се усъвършенстват инфраструктурните връзки със прилежащите страни. В това увери министър Николай Събев. Затова е нужен и втори мост при Русе, с цел да има високоскоростен трен Букурещ – Русе – София, добави той. Министърът бе безапелационен, че тези проекти би трябвало да се развиват в синергия, освен от едно министерство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР