Министерството на търговията на САЩ включи в своя още седем

...
Министерството на търговията на САЩ включи в своя още седем
Коментари Харесай

Още седем китайски технологични компании бяха включени в черния списък на САЩ

Министерството на търговията на Съединени американски щати включи в своя още седем софтуерни компании от Китай . Това са Tianjin Phytium Information Technology и Sunway Microelectronics, шанхайският център за планиране на високопроизводителни чипове, както и националните суперкомпютърни центрове в Дзинан, Шънджън, Уси, Джънджоу.

Според американските управляващи, всички тези компании са се занимавали с създаването на суперкомпютри, употребявани от въоръжените сили на Китай и са вземали интензивно присъединяване в „дестабилизиращите старания на Китай за рационализация на въоръжените сили, както и в стратегиите за основаване на оръжия за всеобщо поразяване„. Агенция Ройтерс, че към този момент китайското посолство в Съединени американски щати не разяснява въвеждането на новите търговски наказания.

„Суперкомпютърните благоприятни условия са жизненоважни за създаването на редица, а може би и съвсем всички технологии, употребявани в актуалното оръжие, каквито са новите нуклеарни и хиперзвукови оръжия“ – съобщи Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо.

Всички компании, физически и юридически лица, включени в черния лист на Министерството на търговията на Съединени американски щати наложително би трябвало да подават поръчки за приемането на съответните лицензии, които им дават опция да купуват американски артикули и технологии. Тези поръчки се ревизират доста деликатно. Новите правила неотложно влязоха в действие, само че не важат за към този момент поръчаните съставни елементи, които в този момент са на път към Китай.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР