Министерството на търговията на Съединените щати ще предприеме мерки срещу

...
Министерството на търговията на Съединените щати ще предприеме мерки срещу
Коментари Харесай

САЩ вземат мерки срещу 100 самолета, летели до Русия

Министерството на търговията на Съединените щати ще предприеме ограничения против 100 самолета, които неотдавна са летели до Русия и се счита, че са нарушили експортния надзор, натрапен от Вашингтон. Това включва и машината, употребена от съветския предприемач Роман Абрамович, оповестиха представители на ведомството, представени от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2838
Ограничителният лист, до който получи достъп Ройтерс, може в допълнение да попречи на съветските старания за продължение на някои интернационалните полети. Той включва 99 самолета " Боинг " (Boeing), употребявани от съветски пътнически и товарни авиопревозвачи, измежду които попадат " Аерофлот " (Aeroflot), " Еърбридж карго " (AirBridge Cargo), " ЮТеър " (UTair), " Нордуинд еърлайнс " (Nordwind Airlines), " Азур еър " (Azur Air) и " Авиастар-Ти Ю " (Aviastar-TU).  В листата попада и самолетът на Абрамович - " Гълфстрийм Джи 650 " (Gulfstream G650).  

Министерството на търговията ще предизвести фирмите и други субекти по света, че всяко зареждане, поддръжка, ремонт или промяна на аварийни елементи нарушава наложения експортен надзор на Съединени американски щати, а фирмите подлежат на американски наказателни ограничения, които биха могли да включват " забележителен престой в затвор, санкции, загуба на привилегии за експорт или други ограничавания ", уточни министерството.

" Международните полети от Русия на тези самолети са дейно спрени ", добави институцията.

Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо сподели, че министерството " разгласява този лист, с цел да уведоми света: няма да позволим на съветски и беларуски компании и олигарси да пътуват безнаказано в нарушаване на нашите закони ".

Съединените щати, Канада и огромна част от Европа не разрешиха на съветски самолети да летят през въздушното им пространство, което наложи анулацията на огромна част от интернационалните полети на Русия.

Правилата се ползват за всички създадени в Съединени американски щати самолети или с такива с над 25 % американски " генезис ", които са били реекспортирани в Русия. Новият непоколебим надзорен режим, ограничителен износа на обвързваните с авиацията артикули за Русия, влезе в действие на 24 февруари.

Същевременно най-голямата съветска товарна самолетна компания " Волга-Днепр груп " (Volga-Dnepr Group) прекратява всички полети със самолети " Боинг " заради западните наказания. 

Компанията заяви, че е спряла интервенциите на две от дъщерните си сдружения - " Еърбридж карго " (AirBridge Cargo) и " Атран " (Atran), които употребяват 18 самолета " Боинг 747 " (Boeing 747) и шест " Боинг 737 " (Boeing 737). Решението е взето заради наложените наказания и отхвърли на Управлението за гражданска авиация на Бермудските острови (BCAA) да приключи действието на документите за сигурност на самолетите. 

Авиокомпанията " Волга-Днепр груп ", която се дефинира за международен водач на пазара на извънгабаритни и тежки товари, продължава да лети с съветски самолети, в това число моделите Ан-124 и Ил-76.

Москва одобри закон, допускащ на локалните самолетните компании да включват самолети, наети от задгранични лизингодатели, в съветския авиорегистър - маневра, която евентуално ще провокира страхове на Запад от всеобщо несъблюдение по договорите, засягащо стотици самолети.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР