Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството търси трайно техническо решение
Коментари Харесай

МРРБ търси трайно решение за АМ Марица


Министерството на районното развиване и благоустройството търси трайно техническо решение и ще предприеме по-сериозни ограничения за справяне с проблемите по трасето на ЛОТ 1 на Автомагистрала „ Марица. Това стана ясно от думите на министъра на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова по време на петъчния парламентарен надзор. „ Всички установени досега недостатъци на ЛОТ-а са отстранявани напълно за сметка на Изпълнителя ", сподели още министърът.
Тя беше безапелационна, че регионалните пътни ръководства, на територията на които минава Лот 1 на автомагистралата, правят непрекъснат мониторинг на обекта, като изпращат в Агенция „ Пътна инфраструктура " ежемесечни отчети за това. Констатираните недостатъци в този сектор, през месец ноември предходната година, са отстранени.
До момента АПИ е открила съществуването на огромен надлъжен надолнище на пътя от 4% и при проливни дъждове не всеки път водата се оттича през отводнителните улеи, като по този метод се просмуква в насипа, който е висок 15 м. Независимо че са направени спомагателни улеи, казусът при влошени климатични условия се демонстрира.
АПИ търси благоприятни условия за дефинитивно решение на казуса. Съгласно контракта на Изпълнителя са изпращани вести за съответния недостатък и той е действал план за краткотрайна организация на придвижването, в която са конкретизирани детайлности по дължините на ремонтираните сектори, срокът за отстраняването им и отговорниците за това.
В Парламента министърът на районното развиване и благоустройството заяви още, че са обезпечени нужните средства за доизграждането на път III-8611 „ Белица - Загражден " в сектор с дължина 7,6 км. Средствата са в размер на 4 124 136 лева Те включват проучвателно - проектантските работи, строителството (инженеринг) и строителен контрол на обекта.
След извършена открита процедура по Закон за обществените поръчки за реализатор на инженеринга е определено сдружението „ ИСА 2000 " ЕООД. Договорът с сдружението е подписан на 04.12.2018 година Стойността на инженеринга е 4 087 800 лева с Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване - 365 календарни дни.
За реализатор на надзора предходната година е определено сдружението „ План инвест Пловдив " ЕООД. Стойността на контракта е 36 336 лева с Данък добавена стойност.
Изпълнителят на инженеринга е стартирал проучвателни работи и следва да изготви Техническия план. След неговото разглеждане и приемане от Агенцията, ще се пристъпи към строителството.
Към момента в Агенция „ Пътна инфраструктура " се приготвя лист с прави, нуждаещи се от ремонт. В края на месец февруари, следва одобряване бюджета на Агенцията за 2019 година, и съгласно финансовата рамка на ремонтните стратегии, ще бъде осъществено приоритизиране на обектите, нуждаещи се от ремонтни действия в страната.
Само за предходната година в област Хасково за ремонт на репуликанските пътища в региона са вложени над 19 млн.лв.
По Оперативна стратегия „ Региони в напредък " сега в региона се извършват два лота на обща стойност към 24 млн. лева.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР