Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира над 41

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще инвестира над 41
Коментари Харесай

Зам.-министър Деница Николова: Правим 74 социални центъра за грижа за възрастни с увреждания

Министерството на районното развиване и благоустройството ще влага над 41 млн. лева в построяването на шест дневни центъра за поддръжка на лица с форма на деменция и 68 центъра за грижа за възвратни хора с умствена назадничавост и психологични разстройства в 29 общини на страната. Това разгласи заместник-министърът на районното развиване и благоустройството и началник на Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” Деница Николова, която откри информативен ден за показване на обществената стратегия с присъединяване на специалисти от общините бенефициенти. Това оповестиха от Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

Финансирането се обезпечава от Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020 година по мярката " Подкрепа за деинституционализация на обществените услуги за възрастни и хора с увреждания " в границите на предпочитана ос 5 " Регионална обществена инфраструктура ".

" В този програмен интервал с опциите на двете оперативни стратегии продължаваме политиката за деинституционализация на децата, само че в посока- откриване на услуги, свързани с създаване на дневни центрове и центрове за социална поддръжка и преходни жилища за деца в риск във възрастова група от 15 до 21 години, с което ще закрием и останалите остарели институции за деца, лишени от наставнически грижи ", е споделила още зам.-министър Николова.

Тя е отчела прогрес по осъществяване на политиката за деинституционализация, като все още са контрактувани съвсем всички планове с бенефициенти общини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР