Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за трима

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството обяви конкурс за трима
Коментари Харесай

МРРБ обяви конкурс за нови шефове в Автомагистрали 

Министерството на районното развиване и благоустройството разгласи конкурс за трима представители на страната в Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ ЕАД. Членовете на Съвета на шефовете на сдружението са петима, като другите двама се оферират от Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Това оповестиха през днешния ден от Министерство на районното развиване и благоустройството в известие до медиите.

До тази развръзка се стигна откакто в средата на януари министър Гроздан Караджов уволни Десислава Христова от поста изпълнителен шеф на държавното сдружение. Макар претекстове да не се загатваха, освобождението й пристигна след изтекла информация, че тя е била част от схемата " инхаус " процедури в " Автомагистрали ". Самата Христова бе назначена откакто от компанията си отпътува дългогодишният някогашен началник Стоян Беличев.

Днес от Министерство на регионалното развитие споделят, че претендентите имат време до 17 февруари да подадат свои концепции за петгодишно развиване на компанията. Настоящото управление на " Автомагистрали " резервира постовете до избирането на новите шефове.

Освен това - Караджов е упълномощил и цялостен одит на сдружението. Той ще се извърши от дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерство на регионалното развитие и обгръща интервала от сключването на първите инхаус контракти през 2018 година до края на 2021 година

" Одиторите на министерството ще създадат разбор и оценка на финансовото ръководство на „ Автомагистрали “ ЕАД и ще ревизират осъществяването на подписаните контракти посредством по този начин нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се откри законосъобразността на управническите решения в сдружението, свързани с разходването на средства и осъществяването на подписаните инхаус контракти ", пишат от Министерство на регионалното развитие.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР