Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще пренасочи над

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) ще пренасочи над
Коментари Харесай

МРРБ пренасочва над 60 млн. лв. от еврофондовете в подкрепа на бежанците от Украйна

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) ще пренасочи над 60 млн. лева, спестени европейски средства, за поддръжка на локалните управляващи за рецесията с бежанците от Украйна.

Това заяви заместник-министър Деляна Иванова на 20-тото съвещание на Комитета за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година Средствата ще се употребяват по новия инструмент на Европейската комисия „ Действие на доближаване за бежанците в Европа – CARE “. Той ще е в помощ на страните членки, а задачата е да посрещат провокациите от войната в Украйна. Бюджетът му ще се образува от спестени средства по оперативни стратегии и от неизпълнени досега европроекти.

„ След коронавирус пандемията имаме нова рецесия – последствията от войната в Украйна. България е една от страните, които одобряват бежанци. Искам да изразя поддръжката на Европейска комисия. Желанието ни е да работим с страните членки, тъй че неизползвани средства и тези, които няма да бъдат усвоени до края на програмния интервал, да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР