Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че удължава

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) съобщи, че удължава
Коментари Харесай

Срокът за консултации по екооценката на плана на Царево се удължава до 31 март

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) заяви, че удължава до 31-ви март 2020 година периода за осъществяване на съвещания по екологичната оценка на план за изменение на общ организационен проект на община Царево.

Променя се и датата за публично разискване на плана, Доклада за екологична оценка, Доклада за оценка на съвместимостта и всички приложения към тях. То ще се организира на 13 април 2020 година от 17:30 часа в залата на читалище " Георги Кондолов " в Царево.

Сроковете се удължават по предложение от кмета на община Царево. Причината е " огромния публичен интерес и с оглед обезпечаване на транспарантно осъществяване на процедурата ", е посочено в известието.

Сагата с общия организационен проект на Царево продължава към този момент повече от 20 години. Целта е да се застрои най-южната част от българското Черноморие, отнемайки територии от естествен парк " Странджа ". Заради екоорганизации към този момент те към момента оцеляват под натиска на бетона.

Последните промени в проекта и известията за осъществяване на консултациите дружно с текстовите и графични материали в дигитален тип са оповестени на три интернет страници. Едната е на Министерството на районното развиване и благоустройството, другата е на община Царево и последната е на Министерството на околната среда и водите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР