Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ публикува промени в

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ публикува промени в
Коментари Харесай

Вижте промените в организацията на движението по пътищата

Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/ разгласява промени в три наредби, които се отнасят до сигурността на придвижване по пътищата, а точно: в Наредба 2 от 2001 година за сигнализация на пътищата с пътна маркировка, Наредба 18 от 2001 година за сигнализация на пътищата с пътни знаци и в Наредба 1 от 2001 година за образуване на придвижването по пътищата. Наредба 2 и Наредба 18 са издадени взаимно с Министерството на вътрешните работи и Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

С промените в Наредба 2 се планува повишение вниманието на участниците в придвижването към пешеходните пътеки, като тук-там с централизация на пътнотранспортни катастрофи, до входове на учебни заведения, детски градини, площадки за игра и други, се дава опция да се планува осъществяване на пешеходни пътеки с пътна маркировка върху алена основа, чийто клас на противодействие на хлъзгане е не по-малък от класа на противодействие на хлъзгане на пътната маркировка.

С промените в Наредбата се контролират и секторите, в които могат да се извършват пешеходни пътеки на алена основа, защото до в този момент те бяха изпълнявани по субективна преценка на разнообразни места и във всевъзможни цветове.

Повишават се и условията за осветление на пешеходните пътеки, с цел да се усъвършенства тяхната видимост. Завишават се и условията към строителните артикули за осъществяване на маркировката на пешеходните пътеки.

С главните промени в Наредба 1 се цели възстановяване на процеса на актуализация на генералните проекти за организация на придвижването като се покачва контрола върху осъществяването му. Управляващият пътя (собственикът на пътя) се задължава да рапортува резултатите от осъществената инспекция за условия, които могат да доведат до смяна на генералните проекти, най-много на 5 години. Докладът, с оглед практикуване на надзор и одобрение на препоръчаните ограничения, ще се показва на министъра на районното развиване и благоустройството или на съответния общински съвет според от ръководещия пътя.

Подобрява се и сигнализирането на пешеходните пътеки като се вкарват условия за по-високи характерности на светлоотразяващите фолиа за пътните знаци, които ще обезпечат повишение на видимостта им. Това се планува с главните промени в Наредба 18 от 2001 година

Наредбите са препоръчани за публично разискване в Портала за публични съвещания, както и на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР