Министерството на правосъдието ще проведе пресконференция по проект „Реализиране на

...
Министерството на правосъдието ще проведе пресконференция по проект „Реализиране на
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието с пресконференция по проект „Реализиране на Централизирана автоматизирана информационна система „Съдебен статус“

Министерството на правораздаването ще организира конференция по план „ Реализиране на Централизирана автоматизирана осведомителна система „ Съдебен статус ", финансиран от Оперативна Програма „ Добро ръководство ", посредством Европейския обществен фонд на следващия ден.

Реализирането на плана ще даде опция на всеки жител да получава удостоверение за съдимост сега на подаване на заявката си в което и да било бюро съдимост към 113-те районни съдилища в страната, без оглед на това къде е роден.

С плана ще се осъществят общо 5 нови услуги: основаване на Електронен бюлетин съдимост, който ще се актуализира автоматизирано с подаване на информация от всеки съд, посредством автоматизираната система, за влезналите в действие присъди; електронно известяван на бюрата по съдимост при съществуване на реабилитация; известяван на жителите по електронен път за смяна на правосъдния им статус, при декларирано тяхно желание; електронно известяван на органа по реабилитация за изтърпените санкции от жители и за платени от тях санкции. реализиране на електронен продан с Единната Информационна система противопоставяне на престъпността.

Пресконференцията ще се състои на 11 април 2018 година (сряда) от 11,00 ч. в зала 2 в Националния дом на науката и техниката, ул. „ Г. С. Раковски " №108, ет. 2.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР