Министерството на правосъдието ще поиска оставките на назначените от Доналд

...
Министерството на правосъдието ще поиска оставките на назначените от Доналд
Коментари Харесай

Правосъдното министерство на САЩ иска оставката на прокурорите, назначени от Тръмп

Министерството на правораздаването ще изиска оставките на назначените от Доналд Тръмп адвокати на Съединени американски щати, наричани още основни федерални прокурори.

Очаква се запитването да бъде отправено към 56 юридически лица, утвърдени от Сената и назначени от някогашния президент, написа CNN.

Изключение от този ход евентуално ще са двама прокурори от Делауеър и Кънектикът. Настоящият основен прокурор Монти Уилкинсън е помолил Дейвид Уайс да остане на поста си, където управлява данъчната инспекция на сина на президента Джо Байдън, Хънтър. Джон Дърам също ще продължи работата си по преразглеждане на следствието на връзките на Тръмп с Русия, само че се чака да подаде оставка като юрист от Кънектикът.

Смяната на държавните адвокати е рутина при застъпването на нова администрация, само че постоянно е изпълнена с политически нюанси. През 2017 година тогавашният основен прокурор Джеф Сешънс помоли 46 адвокати, назначени от Барак Обама, да подадат оставка.

Според Министерството на правораздаването има 93 юристи на Съединени американски щати, които съставляват федералното държавно управление в окръжни и апелативни съдилища в страната.

Номинираният от Джо Байдън за основен прокурор, Мерик Гарланд, следва да се яви на чуване, съобщи Bloomberg.

Днес следва да стартира и делото по импийчмънт на Доналд Тръмп в Сената.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР