Министерството на правосъдието предлага пълномощните за моторни превозни средства и

...
Министерството на правосъдието предлага пълномощните за моторни превозни средства и
Коментари Харесай

Министерство на правосъдието предлага изменения срещу автомобилните измами и източване на ДДС

Министерството на правораздаването предлага пълномощните за моторни транспортни средства и тези за посланичество пред Националната организация по приходите (НАП) да бъдат налични за информация в единната осведомителна система на нотариусите " Единство “ с цел да се избегнат злоупотребите с тях. Това осведомиха от пресцентъра на Министерството.

Промените, планувани в Наредба № 32 от 1997 година за служебните архиви на нотариусите и нотариалните адвокатски фирми през днешния ден бяха оповестени за публично разискване.

Предлаганите промени ще дадат опция за потвърждаване на достоверността на показаните пълномощни, като по този метод ще се попречва опцията за осъществяване на документни измами.

Предлага се в регистъра да се включва информация за пълномощни за осъществяване на дейности на предписание с моторни транспортни средства, както и документ с нотариално удостоверени подписи, с който се отдръпват такива пълномощни. Това ще е естествено продължение на наличната информация от договорите за прекачване на собствеността на моторни транспортни средства. Целта е да се реализира по-голяма правна сигурност и непоклатимост в гражданския оборот.

Справката за достоверност на пълномощие за осъществяване на дейности пред Националната организация за приходите ще дава опция за попречване на данъчни правонарушения, изключително тези, свързани с непозволено възобновяване на налог върху добавената стойност посредством документни измами за приемане на данъчен заем.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР