Министерството на правосъдието предлага изграждането на електронна информационна система „Национален

...
Министерството на правосъдието предлага изграждането на електронна информационна система „Национален
Коментари Харесай

МТ предлага създаването на Национален регистър на запорите за движими вещи

Министерството на правораздаването предлага построяването на електронна осведомителна система „ Национален указател на запорите “ в Република България. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Чрез нея информацията за движимите движимости с регистрационен режим, върху които са наложени запори по изпълнителните каузи, ще бъде централизирана в единна база данни. Системата ще е налична за правоимащите органи и лица на територията на страната и отвън нея.

Към момента в българското законодателство съществува нормативна празнина във връзка с опцията за информиране на заинтригуваните страни преди осъществяване на покупко-продажба на движими движимости (пътно-транспортни средства, селскостопанска техника, пътностроителна техника и др.) по отношение на наложени запори върху тях.

Предвидено е Националният указател на запорите и системата за електронен обществен търг да действат на основата на обща осведомителна система. Този метод ще разреши общ обединен стандарт при построяването на двете функционалности и автоматизирано придвижване на данни от регистъра на запорите на движими движимости към модула за продажбите и назад.

Системата ще способства за развиването на електронните услуги, които се дават на жителите и бизнеса, както и ще даде опция за взаимоотношение сред системи при инспекция за съществуване на запор върху движимост на обещано лице. Така ще се реализира оптималната осведоменост на жителите, бизнеса и държавните органи и ще се понижи опцията за предписание със запорирани движимости.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР