Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу SpaceX, компанията,

...
Министерството на правосъдието на САЩ заведе дело срещу SpaceX, компанията,
Коментари Харесай

САЩ съдят SpaceX за дискриминация

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати заведе дело против SpaceX, компанията, учредена и ръководена от Илон Мъск, за хипотетична дискриминация против бежанция и хора, които търсят или към този момент са получили леговище, при наемане на нови чиновници.В жалбата, подадена в административен съд в границите на министерството, се твърди, че SpaceX неправилно твърди, че федералните закони за надзор на износа ѝ не разрешават да наема други лица с изключение на жители на Съединени американски щати и непрекъснато пребиваващи в страната, оповестява Ен Би Си Нюз.В резултат на това тя е обезкуражила бежанците и лицата, търсещи и получили леговище, да аплайват за работа в компанията, се показва в жалбата.

Контролът на износа нормално има за цел да отбрани националната сигурност на Съединени американски щати и да подкрепи националните търговски цели. Законът не разрешава изпращането на избрани технологии, оръжия, информация и програмен продукт до избрани страни отвън Съединени американски щати и също по този начин лимитират шерването или даването на такива артикули и информация на " лица от Съединени американски щати ".Но Министерството на правораздаването означи, че този термин включва освен жители на Съединени американски щати, само че и непрекъснато пребиваващи в Съединени американски щати лица, бежанци и лица, търсещи или получили леговище.

Министерството упреква SpaceX, че също по този начин е отказала " заслужено " да прегледа заявките на тази група лица или да ги наеме на работа. Въпросните длъжности включват както такива, изискващи висше обучение, по този начин и други, като да вземем за пример заварчици, готвачи и оператори на кранове в компанията.САЩ желаят " заслужено разглеждане и възобновяване на заплатите " за хората, които са били възпрепятствани или на които е била отказана работа в SpaceX заради хипотетичната дискриминация на компанията, в допълнение към неопределени цивилен наказания. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР