Министерството на правосъдието на САЩ смята да забрани сделката по

...
Министерството на правосъдието на САЩ смята да забрани сделката по
Коментари Харесай

САЩ може би няма да позволи сливането на AT&T и Time Warner

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати счита да забрани договорката по сливането на американската корпорация Time Warner с телекомуникационната компания AT&T, заяви CNN.
Според източници на малкия екран, министерството на правораздаването счита да блокира интервенцията посредством съда, тъй като вижда в сливането заплаха за средата на конкуренция на пазара и заплаха от повишаване на услугите в бранша. Това ще значи продължителни правосъдни дейности, написа БГНЕС.
Едно от догатките за какво се стига дотук гласи, че и американският президент Доналд Тръмп има несъмнено присъединяване - поради обществените си нападки към CNN, която е притежавана от Time Warner.
Съгласно изискванията на договорката се предполагаше, че компанията AT&T ще купи Time Warner за към 85 милиарда $. Time Warner е един от най-големите в света конгломерати в региона на новините и развлекателния бизнес. Той е основан през 1990 година посредством обединение на компанията Warner Communications и издателската къща Time Inc.
Основаната през 1983 година AT&T е най-голямата компания за локална и интернационална телефония, както и един от най-големите американски мрежови оператори и интернет провайдери.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР