Министерството на правосъдието на САЩ преглежда документи, обозначени като класифицирани,

...
Министерството на правосъдието на САЩ преглежда документи, обозначени като класифицирани,
Коментари Харесай

Класифицирани документи са били открити в бившия кабинет на Джо Байдън

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати преглежда документи, обозначени като класифицирани, открити в някогашния офис на президента Джо Байдън в мозъчен концерн, оповестиха от Белия дом, представени в международните организации.

Става дума за близо 10 документа, открити в офиса на Байдън в Центъра за дипломация и световна ангажираност „ Пен Байдън ”, уточни телевизия Си Би Ес, като добави, че основният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд е изискал от прокурора на Северен окръг Илинойс да прегледа тайните документи, които са били предадени на Националния списък.

Според CBS News, ФБР взе участие в следствието на секретните документи.

Адвокатът на Байдън отхвърля документите да се отнасят за интервала, когато той е  бил вицепрезидент, само че не знае защо се отнасят документите, равнището на подредба или за какво са били там.

Източник на CBS News оповестява,  че партидата не съдържа нуклеарни секрети и се е съдържала в директория в кутия с други некласифицирани документи.

Министерството на правораздаването настрана ревизира работата на някогашния президент Доналд Тръмп със мощно засекретени класифицирани документи, които той е запазил в курорта си във Флорида, откакто е напуснал Белия дом през януари 2021 година На 8 август сътрудници на ФБР направиха с позволение на съда обиск в имението на Тръмп в Мар-а-Лаго. Около 100 документа, обозначени като класифицирани, бяха измежду хилядите конфискувани записи.

„ Кога ФБР ще извърши обиск в многочислените домове на Джо Байдън, може би даже в Белия дом? Тези документи несъмнено не са били разкрити ”, съобщи Тръмп в обява в обществената си мрежа късно нощес.

 

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР