Министерството на правосъдието на САЩ не откри документи със секретен

...
Министерството на правосъдието на САЩ не откри документи със секретен
Коментари Харесай

Не са открити класифицирани документи в къщата на Байдън край Рехобот Бийч

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати не откри документи със конфиденциален гриф по време на траяло три часа и половина претършуване на къщата на президента Джо Байдън край Рехобот бийч, Делауеър, съобщи неговият юрист Боб Бауер, съобщи БНР с позоваване на Ройтерс.

" Планираното от Министерството на правораздаването претършуване на резиденциите на президента Рехобот Бийч, извършено в съгласуваност и съдействие с юристите на президента, завърши “, сподели Бауер и добави: " Не са открити документи със конфиденциален гриф. "

Личният юрист на Байдън означи, че претърсването в сряда се е състояло от 08.30 сутринта до обяд в " съгласуваност и съдействие с юристите на президента " и е било планувано.

" В сходство с процеса в Уилмингтън, правосъдното министерство взе за спомагателен обзор някои материали и ръкописни бележки, които наподобява са свързани с времето му като вицепрезидент ", сподели още той.

Източник на Ройтерс удостовери, че претърсването е осъществено от ФБР, което е част от Министерството на правораздаването.

Междувременно се оповестява, че Националният списък е изискал от всички някогашни президенти и вицепрезиденти на Съединени американски щати да претърсят персоналните си архиви за секретни документи или други президентски материали, които е трябвало да бъдат предадени, когато са напуснали поста.

Незаконно е умишлено или предумишлено унищожаване или опазване на систематизиран материал, макар че нито един сегашен или някогашен президент или вицепрезидент не е упрекнат в нарушаване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР