Министерството на правосъдието на САЩ е оценило щетите, нанесени на

...
Министерството на правосъдието на САЩ е оценило щетите, нанесени на
Коментари Харесай

Щети за около 1,5 млн. долара от щурма в Капитолия, вземат ги от подсъдимите

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати е оценило вредите, нанесени на Капитолия вследствие на през януари на 1,5 милиона $ , осведоми ТАСС. Оценката е направена на база документите от процеса по едно от делата, касаещи участниците в безредиците в Конгреса. Обвинението има намерение да се опита да възвърне тази сума от подсъдимите: по 500 $ от тези, които са приети за отговорни за осъществяване на по-леки закононарушения, и по 2 000 000 $ от деугите, които са с по-сериозни обвинявания.
Изданието отбелязва, че правилото за пресмятане на тази сума не е изцяло явен. Представители на основния проектант на Капитолия потвърдиха, че са дали на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати своята оценка на вредите. Припомняме, че вследствие на щурма на Капитолия бяха развалени предмети на изкуството и мебели с историческа стойност . Златно огледало от IX век е разрушено и доста прозорци и порти са счупени.
 Създават самостоятелна двупартийна комисия за следствие на безредиците в Капитолия Създават самостоятелна двупартийна комисия за следствие на безредиците в Капитолия
Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати поддържа самодейността за основаване на самостоятелна двупартийна комисия за следствие на б...
Припомняме, че на 6-ти януари поддръжници на предходния президент на Съединени американски щати - републиканецът Доналд Тръмп - нахлуха в постройката на Конгреса, с цел да попречат на утвърждението на резултатите от президентските избори, извършени през ноември 2020 година и извоювани от демократа Джо Байдън. По време на протестите в самата постройка полицията стреля и умъртви протестиращ. Освен това, има регистрирани несвързани смъртни случаи на още трима души, квалифицирани като незабавни медицински случаи. Сред умрелите има и служител на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР