Министерството на отбраната обяви 36 свободни места за длъжности в

...
Министерството на отбраната обяви 36 свободни места за длъжности в
Коментари Харесай

Армията търси войници

Министерството на защитата разгласи 36 свободни места за длъжности в 61-ва Стрямска механизирана бригада, те са за военно формирование 34 750. Ще бъде осъществен асортимент на претенденти по справедливи критерии, съгласно персоналните качества и постигнатите изпитни резултати.

За приемане на военна работа се изисква лицата да са приключили цивилен междинни или висши образователни учебни заведения в страната и чужбина. Срокът за подаване на документи е 30 септември, оповестяват от ведомството.

61 Стрямска механизирана бригада - Карлово, като част от Сухопътните войски, набира стимулирани младежи и девойки от цялата страна, искащи да извършват военната специалност.

Основното месечно заплащане на новоназначените бойци е към 900 лева, без начисленията за трудов стаж. Осигурено е в допълнение заплащане за осъществяване на отговорности отвън откритото служебно време. Основният заплатен годишен отпуск е в размер на 30 работни дни. Осигурява се и спомагателен заплатен годишен отпуск за всяка прослужена година.

Обучението на бойците се реализира в няколко посоки - особено образование водолазна и алпийска подготовка; пукотевица с разнообразни типове оръжия; ръководство на специфична военна техника; езиково образование и качества, които могат да се придобият само по време на работа и образование в 61-ва Стрямска механизирана бригада. Работата дава опция за кариерно развитие; за обезпечаване на ведомствено жилище или погашение на квартирни пари. Същото по този начин опция за следващо образование, за прилагане на почивните бази на Министерството на защитата на преференциални цени, опция за потребление на спортната база, която е оборудвана на високо равнище.

Кандидатите би трябвало да подават документите във военните окръжия по местоживеене, както и да дават отговор на ред условия. Сред тях са да имат приблизително или по-високо обучение. Към датата на приемане на военна работа те не би трябвало да са по-възрастни от 28 години, а лицата, отговарящи на член 141, алинея 6 от Закона за защитата и въоръжените сили - не по-възрастни от 41 години. Освен това би трябвало да покриват нормативите за физическа и психическа валидност, избрани с акт на министъра на защитата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР