Министерството на отбраната на Турция заяви, че остава бдително“ по

...
Министерството на отбраната на Турция заяви, че остава бдително“ по
Коментари Харесай

Турското министерство на отбраната е „бдително“ за съобщението за гръцкия морски парк

Министерството на защитата на Турция съобщи, че „ остава внимателно “ във връзка с решението на Гърция да разгласи два нови морски парка, единият в Егейско море, а другият в Йонийско море, заявявайки, че няма да одобри „ едностранни условия “ на островите в Егейско море, оповестява електронното издание на в..

„ Нашето министерство на външните работи предприе нужните дипломатически дейности във връзка с парковете, които се възнамерява да бъдат оповестени, и съобщи, че едностранният приключен факт на островите и островчетата в Егейско море, чийто суверенитет не е избран, няма да бъде признат и няма да докара до правни последствия “, се споделя в прессъобщение на министерството.

Той също по този начин сподели, че ще отбрани „ правата и ползите на Турция в Егейско море, с цел да предотврати опитите на Гърция да откри едностранен режим “.

Гърция разгласи по време на конференцията „ Нашият океан “, извършена в Атина на 16-17 април, че възнамерява да сътвори два огромни морски парка като част от стратегия на стойност 780 милиона евро за отбрана на биоразнообразието и морските екосистеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР