Министерството на отбраната на Швеция заяви във вторник, че скандинавската

...
Министерството на отбраната на Швеция заяви във вторник, че скандинавската
Коментари Харесай

Швеция отделя още 680 млн. долара за Украйна

Министерството на защитата на Швеция съобщи във вторник, че скандинавската страна ще подари военна помощ на Украйна на стойност към 7,1 милиарда шведски крони (682 милиона долара) , в това число трансфер на съоръжение и средства за закупуване на оръжие, предава Ройтерс.

Това ще бъде 15-ият кръг от помощ на Швеция за Украйна и най-големият сходен пакет от скандинавската страна до момента , като общата помощ от Стокхолм след пълномащабното навлизане на Русия през 2022 година доближава към 30 милиарда крони (2,9 милиарда долара).

" Ние ще продължим да поддържаме Украйна толкоз дълго, колкото е належащо ", сподели министърът на защитата Пал Йонсон на конференция.

Пакетът включва артилерийски муниции на стойност към 2 милиарда крони, както и противовъздушна артилерия и безоткатни пушки, сподели Швеция.

Помощта също по този начин включва морски десантни и други плавателни съдове, както и подводни оръжия като мини и подводни дронове .

Като част от пакета Швеция също отделя пари за закупуване на материали посредством интернационалните украински фондове и 1 милиард крони за закупуване на към 10 нови бойни бронирани машини, които ще бъдат подготвени за доставка на Украйна през 2026 година
 Дания дава цялата си артилерия на Украйна
Дания дава цялата си артилерия на Украйна

Подкрепа против съветската агресия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР