Министерството на отбраната на Германия съобщи, че военните са били

...
Министерството на отбраната на Германия съобщи, че военните са били
Коментари Харесай

Германските военни предотвратили дипломатически скандал – заредили самолета на Зариф

Министерството на защитата на Германия заяви, че военните са били призовани да презаредят самолета на външния министър на Иран в Мюнхен, откакто компаниите, предоставящи услуги за презареждане на самолетите, са отказали, оповестяват организации.

Фирмите са се страхували, че могат да нарушат глобите против Ислямската република.

Германското военно министерство удостовери информация на локални медии, че Бундесверът е заредил самолета на външния министър Мохамед Джавад Зариф , с цел да се върне в Иран след Мюнхенската конференция за сигурност.

Ведомството разгласи, че " Бундесверът e дал помощ на летището в Мюнхен на 18 февруари ".

Германските медии WDR, NDR и " Зюддойче цайтунг " оповестиха по-рано, че контактите на иранското външно министерство с компаниите на летище " Франц Йозеф Щраус " са останали безрезултатни.

" Дойче веле " осведоми, че Зариф е считал да анулира визитата си в Мюнхен.

Председателят на конференцията Волфганг Ишингер обаче се намесил и потърсил помощ от министерствата на външните работи и защитата.

Военновъздушни сили на Германия заредили самолета на иранския министър и доставили 17 000 литра гориво. Тъй като военните нямат право да употребяват летището, тъй като е единствено за цивилен полети, те трябвало да изискат позволение.

По график Зариф дошъл в Германия след аудиенция в Индия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР