Министерството на околната среда и водите ще търси за съвет

...
Министерството на околната среда и водите ще търси за съвет
Коментари Харесай

МОСВ ще търси международен консултант за разширението на концесията на Банско

Министерството на околната среда и водите ще търси за съвет интернационален съветник преди да разшири концесията на Банско. Това разгласи след днешното съвещание на Министерския съвет екоминистърът Нено Димов. Ще бъде ли увеличена концесионната такса на ски зоната и по какъв начин министърът разяснява новообявения притежател на консеционера " Юлен " Марк Жирардели, вижте...





Министърът на околната среда и водите Нено Димов е схванал едвам този понеделник, че някогашният скиор Марк Жирардели е притежател на концесионера в Банско като персонално самия той му го е съобщил.

Димов беше безапелационен, че няма да вземе отношение по тематиката дали Жирардели е бил в спор на ползи като притежател на " Юлен " до момента в който е бил консултант на министъра на туризма Николина Ангелкова. Също по този начин изясни, че не се съмнява, че скиорът е мажоритарен притежател на " Юлен ".

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Той заявява, декларацията е направена от него мисля и обществено, тъй че аз нямам съображение да имам подозрение, а що се отнася до спора на ползи аз нямам знанието да мога да кажа, това е въпрос, който би трябвало да се взема решение от други институции.  Компания на Марк Жирардели е мажоритарен притежател на Компания на Марк Жирардели е мажоритарен притежател на "Юлен " АД
Световната ски легенда Марк Жирардели има 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед ". Компанията е мажоритарен притежател на „ Юлен " АД.

Темата обаче разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова.
Николина Ангелкова - министър на туризма: Няма спор на ползи. Аз в никакъв случай не съм знаела, че той е бил притежател на " Юлен ", разбрах го в понеделник. Второ той е бил дипломат на българския туризъм за на открито, взел участие е в наши изложби. Не е получавал заплащане от министерството на туризма за тази си активност.
Министърът на околната среда и водите Нено Димов е безапелационен, че концесионният контракт за ски зоната в Банско би трябвало да бъде изменен.

Нено Димов, министър на околната среда и водите: Още в първата точка на този концесионен контракт се приказва за едни граници, втори граници, една територия, като изобщо не е ясно кой от кое място идва, като има единствено един детайл, който е неоспорим и това е контурът на териториално устройствения проект.  Чужд съветник ще ревизира коцесионния контракт за ски зоната в Банско Чужд съветник ще ревизира коцесионния контракт за ски зоната в Банско
Международен самостоятелен съветник се заема с разбор на концесионния контракт на ски зоната в Банско. Задачата е поверена на министъра на околната среда...

Министърът обаче изясни, че ръководеното от него ведомство се нуждае от съветник освен това интернационален, който да даде съвет. Димов има към този момент позволението на Министерския съвет да промени концесията на Банско.
Нено Димов, министър на околната среда и водите: Става дума за нуждата от стопански разбор и желанието на държавното управление да увеличи концесионното заплащане, което също е подобен детайл.
Все още не е ясно в какъв период ще бъде изменена концесията на Банско.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР