Министерството на околната среда и водите (МОСВ) изразява позиция, че

...
Министерството на околната среда и водите (МОСВ) изразява позиция, че
Коментари Харесай

Позиция на МОСВ по повод медийни публикации за сигнал до КПКОНПИ

Министерството на околната среда и водите (МОСВ) показва позиция, че заглавията на изявленията в някои медии по информация, публикувана от Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ), са подвеждащи и погрешни и уронват престижа на министерството и на заместник-министър Тома Белев.

В решенията на КПКОНПИ е записано, че „ за Тома Белев спор на ползи не е открит с обстоятелството на формиране на производството – той се твърди в постъпили сигнали, и съществуването или неналичието му предстои на определяне по планувания в закона ред “.

Поводът за формиране на производството от КПКОНПИ е постъпил сигнал, съгласно който заместник-министър Белев продължава да е ръководител на Управителния съвет на Сдружение „ Асоциация на парковете в България “.

Ето какво посочи заместник-министър Тома Белев:

„ От основаването си през 2003 година досега Асоциацията на парковете в България не е получила нито една стотинка от бюджета на Министерство на околната среда и водите или негови структури, в това число Оперативната стратегия „ Околна среда”, заради което всевъзможни внушения за спор на ползи са неуместни.

Що се отнася до условия за несъответственост на заеманата от мен служба, би трябвало да посоча, че съм встъпил в служба на 4.01.2022 година и според ЗКПКОНПИ и Закона за администрацията имам период от един месец за обявление на изискванията и още един месец за премахване на несъвместимостта, които изтичат на 4.03.2022 година Асоциацията на парковете в България организира общо заседание на 16 януари 2022 година и избра нов директорски съвет, в който аз не вземам участие. В същото време, без значение че не се изисква от закон, аз съм подал и заявление за овакантяване на организацията като член, което влиза в действие от датата на подаване. Тези условия съм заявил пред органа си по назначение – Министерски съвет, на 23 януари 2022 година

По отношение на известието по какъв начин КПКОНПИ образува въз основата на сигнал произвеждане по спор на ползи, би трябвало да отбележа, че това ще е третото произвеждане против мен за последните 12 години и ще окажа цялостно подпомагане на органа, като се надявам, че то ще приключи по същия метод, както предходните две”.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР