Министерството на образованието и науката предвижда първи стъпки в програмирането

...
Министерството на образованието и науката предвижда първи стъпки в програмирането
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: От 3-и клас ще се учи програмиране

Министерството на образованието и науката планува първи стъпки в програмирането да се преподават още в 3-ти клас.

Това разкри министърът на образованието Красимир Вълчев. Той взе участие на конференцията “Образование и труд - местни проблеми, световни решения” в столичния хотел “Маринела”, проведена от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), в. „ 24 часа “, списание "Икономика " и "Кмета.бг ".

„ Целенасочено ще подтикваме развиването на науката, технологиите, инженерство и математика в гимназиите “, сподели още Вълчев. Той е безапелационен, че би трябвало да се влага в образованието, тъй като резултатите са с дълготраен проект. Припомни, че с механизма и напъните на страната са върнати над 20 000 деца в клас.

Бъдещето неравноправие ще е сред цифрови ползватели и цифрови основатели, сподели още Вълчев. А образованието би трябвало да приготви такива фрагменти. Хуманитарните специалности съгласно него ще останат, тъй като роботите не могат да заменят индивида в грижите.

Рецептата е да свържем цифровото с изобретателното и човешкото, даже и аналоговото, сподели още Вълчев. Той изясни, че даже след 20 година няма да има остатък на механически фрагменти и компютърни експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР