Министерството на образованието и науката не одобрява и не е

...
Министерството на образованието и науката не одобрява и не е
Коментари Харесай

Книгата на Теллалов, скандализирала с цинизмите си ученици и родители, ще бъде махната

Министерството на образованието и науката не утвърждава и не е одобрявало включването на творби в самодейността „ Разказвачът на приказки “. Инициативата е подкрепена кардинално с писмо, изпратено през 2020 година В него категорично е посочено, че отговорността за подбора на създатели и текстове е на уредниците на националната самодейност за поощряване на четенето.

Писмото от МОН е изпратено до РУО с инструкции за съблюдаване на противоепидемичните ограничения по време на пандемията от COVID-19 при провеждането на четенията. Самата самодейност е препоръчана на МОН от партньорска организация (Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “). Тя е подкрепена като осъществяване на признатата от Министерски съвет Национална тактика за поощряване и повишение на грамотността (2014 – 2020), която извежда политиките за четене като основни за повишение на грамотността на нацията.

Въпреки че дейностите по Стратегията са завършили, някои от самодейностите не престават да се осъществят като положителни практики и по-късно.

Организаторите обаче не са търсили поддръжка от МОН, нито са представяли лист с определени създатели и творби, които имат намерение да четат в учебни заведения, както е станало, когато са показали самодейността си през образователната 2021-2022 година

След извършен диалог с уредниците на „ Разказвачът на приказки “ книгата на Николай Теллалов ще бъде изтеглена от самодейността.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР