Министерството на младежта и спорта води 16 дела за 100%

...
Министерството на младежта и спорта води 16 дела за 100%
Коментари Харесай

ММС води 16 дела за 100% авансово раздадени 22 милиона лева за непостроени физкултурни салони

Министерството на младежта и спорта води 16 каузи за 100% предплатено раздадени пари за непостроени физкултурни салони. През 2020 година Министерският съвет дава на ММС близо 26 милиона лв. за създаване и съоръжение на 24 физкултурни салона в българските учебни заведения. След небрежно предоставени публични поръчки, вследствие на които са подписани контракти в нарушаване на всички правила за положително финансово ръководство, са предоставени близо 22 милиона лв. като 100-процентови задатъци на фирми-изпълнители. Резултатът към днешна дата е: 2 издигнати салона от плануваните 24 и битка на ММС за връщане на парите на данъкоплатците, която стартира през януари 2022 година, оповестяват от спортното ведомство.

До момента непринудено са възобновени малко над 4 милиона лв. и са заведени посочените 16 правосъдни производства за връщане на останалите средства.

Следвайки политиката за отбрана на публичния интерес, екипът на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев прави всичко допустимо, с цел да обезпечи възобновяване на раздадените предплатено пари. Вече са подписани две спогодби за връщане на средства в размер на над 1,5 милиона лв., по които постъпват първите траншове. Очаква се подписване на още 5 броя правосъдни спогодби със същия ответник като общата стойност, която се чака да върне, е 4,5 милиона лв.. ММС завоюва също по този начин на първа инстанция три от делата с други ответници, по които те следва да върнат още над 2,8 милиона лв.. Битката за възобновяване на обществения запас продължава към този момент втора година, до момента в който той е бил провиснал бързо, елементарно и без да се съблюдават разпоредбите за положително финансово ръководство.

„ В последна сметка за децата на България салони няма, страната е изгубила милиони, а администрацията интензивно работи, с цел да възвърне по този начин раздадените средства “, съобщи министърът на младежта и спорта. Илиев се ангажира да продължи да подхваща нужните дейности за връщането на държавния запас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР