Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2

...
Министерството на младежта и спорта ще отпусне допълнителни близо 2
Коментари Харесай

Спортното министерство отпуска още 2 млн. лв. за клубовете

Министерството на младежта и спорта ще отпусне спомагателни близо 2 млн. лева за спортните клубове в България. Това значи, че с към 30% ще бъдат увеличени средствата, обезпечени за тях през 2020 година, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

Допълнителното финансово подкрепяне на клубовете се прави поради рестриктивните мерки в активността им, които бяха наложени, по отношение на разпространяването на пандемията от ковид. Основната цел на мярката е спортните клубове да бъдат подкрепени за основаването на условия за осъществяване на ефикасен подготвителен и спортен развой на спортистите и рационализиране на системата за ръководство на подготвителния развой, като опция за спортно развиване и основа за осъществяване на високи спортни резултати.

Отпуснатите средства в размер на 1,9 млн. лева са по "Програмата за развиване на спортните клубове за 2020 година ". Те ще доближат до 889 клуба в цялата страна, които аплайваха сполучливо със свои планове при започване на тази година. Те бяха финансирани според Методиката за систематизиране на финансовите средства на ММС за подкрепяне активността на спортните клубове през 2020 година Отпуснатата тогава финансова помощ ще бъде повишена с 30% след издадена Заповед от министъра на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във.

Средствата ще бъдат предоставени още този месец след сключването на спомагателни съглашения със спортните клубове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР