Министерството на младежта и спорта инициира работна среща с представители

...
Министерството на младежта и спорта инициира работна среща с представители
Коментари Харесай

ММС бе домакин на работна среща за противодействие на манипулациите в спорта

Министерството на младежта и спорта инициира работна среща с представители на държавни институции, обвързвана с противодействието при манипулирането на спортни събития.

В диалозите се включиха заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев и специалисти от ММС, Прокуратурата, Министерството на правораздаването, Главна дирекция „ Национална полиция “, Национална организация за приходите и Българския олимпийски комитет.

Основна тематика на срещата бе нуждата от правенето на национална платформа за съдействие и противопоставяне на манипулирането на спортни събития. Тя ще даде опция за полагане на съществени стандарти в дейностите на институциите в битката с операциите в спорта, ще обезпечи своевременен продан на информация и ще способства за осведомеността по отношение на наказателно-правните проблеми в тази област.

Изготвянето на сходна платформа е едно от изискванията на Конвенцията „ Маколин “, която България подписва през 2014 година, само че досега тя не е утвърдена от Народното събрание и не е влезнала в действие за нашата страна. Конвенцията е юридически инструмент и е единствената норма на интернационалното право по отношение на манипулирането на спортни надпревари. Той изисква от обществените органи да си сътрудничат със спортните организации, операторите за залагания и уредниците на надпревари за попречване, откриване и санкционирането на манипулирането на спортни събития.

ММС ще провежда и семинар на тематика „ Манипулиране на спортни събития “ по план „ MotivAction ”. В него ще вземат участие интернационалните специалисти, които ще срещнат българските спортни федерации с тематиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР