Министерството на културата назначава проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата

...
Министерството на културата назначава проверка, за да бъдат изяснени обстоятелствата
Коментари Харесай

Министерство на културата назначи проверка на финансирането на drag queen шоу в бар с 93 хил. лв.

Министерството на културата назначава инспекция, с цел да бъдат изяснени събитията и целесъобразността на финансиране на плана с присъстващ хазартен детайл.

 

„ Дългосрочна стратегия за напредък на The Steps – новаторско мултифункционално културно обществено дружество “, който е бил финансиран от Национален фонд просвета през 2022 година по програмата „ Възстановяване и развиване на частни културни организации “ в категорията „ Културно предприемачество “.

Това оповестиха от министерството.

Общо над 93 хиляди лева от парите на фонда са отишли за финансирането на drag queen шоу.

Скандалът се разгоря в последните дни в обществените мрежи.

Описанието на първормънса звучи по този начин:

„ В най-женския и своеволен месец е време да изпратим зимата и да се разгорещим с Kinky Dringo 18+! Традицията повелява всички палавници да се явят на най-духовитото следобедно събитие на The Steps в последната неделя на месеца.

За да сбъднем и най-смелите ви мечти и стремежи сме поканили не две, а три Драг Кралици! Те ще ви завържат за столовете и ще въртят топките в Дринго сферата, до момента в който някой не направи линия-две или запълни цялото картонче. За най-непослушните ще има и специфични награди.

Звездното Драг трио, което ще ни забавлява до разкъсване и ще ни изпоти от наслаждение са сексапилната дива котка Пина, горещата Малина и най-свежото и изкусително украшение Емануела! “

 

Организаторите на скандалното травеститско шоу категорично прецизират на рекламните си материали, че планът е осъществен с поддръжката на Национален фонд „ Култура “ по стратегия „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации. “

 

Финансирането се прави по времето на служебния министър на културата Велислав Минеков.

 

Директор на НФК е Мирена Танева, а парите са дадени в мандата на наследника ѝ Сава Драгунчев, който заема поста и до в този момент.

 

Паметливи напомнят, че преди време Националният фонд за просвета даде 10 хиляди лв. на плана „ Другите българки “, пресъздаващ картините на Владимир Димитров-Майстора, само че с транссексуални модели.

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР