Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че над 700

...
Министерството на извънредните ситуации на Русия съобщи, че над 700
Коментари Харесай

Над 700 души евакуирани след наводнение в руския град Орск

Министерството на изключителните обстановки на Русия заяви, че над 700 души са евакуирани от домовете им в град Орск ден откакто река Урал увеличи равнището си, като наводни крайречни села и аргументи скъсването на яз, съобщи Ройтерс.

Спасителните екипи са евакуирали 711 души, в това число 210 деца, от града с население от 230 000 души, ситуиран покрай съветската граница с Казахстан.

Видеозаписи, оповестени от Mинистерството, демонстрират по какъв начин спасители оказват помощ на жителите, облечени в избавителни жилетки, да се качат в избавителни лодки.

В момента в Орск са наводнени над 2400 жилищни здания и 3065 дворa, заяви ТАСС. В центровете за краткотрайно настаняване са настанени 257 души, от които 76 деца.

Според оперативните служби в града са открити телата на трима души, повода за гибелта им се открива, само че е известно, че единият от тях преди този момент е отказал да се изтегля.

В същото време пресслужбата на районното държавно управление ТАСС заяви, че две тела са били открити при обхождане на регион, който евентуално е бил наводнен в Стария град на Орск. По предварителна информация гибелта им не е обвързвана с удавяне.

Така броят на жертвите на наводнението към този момент се пресмята от управляващите на три. Правителството на Оренбургска област отхвърли да има четвърти умрял, информация за който се появи по-рано в канали в „ Телеграм “.

Вчера локалните управляващи в Оренбургска област в планината Урал, където се намира и Орск, приканиха жителите на крайречните селища да се изтеглят след скъсването на язовирната стена.

Агенциите цитират локалната прокуратура, съгласно която бентът на водоема е поддал заради неприятна поддръжка.

Според чиновник от избавителните служби за едно денонощие размерът на водата, изхвърлена от язовир “Ахтубинск ”, се е нараснал три пъти. Бреговете се укрепват и се взема решение въпросът за по-нататъшни инженерни работи. От оперативните служби прибавиха, че се обменя информация с Министерството на изключителните обстановки на Казахстан, съобщи ТАСС.

Редица съветски области в Сибир и Урал и погранични региони в прилежащ Казахстан бяха наводнени през последните дни.

Казахстанският президент Касъм-Жомарт Токаев сподели, че наводнението може да е най-голямото естествено злополучие по мащаб и влияние в страната му от 80 години насам.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР