Министерството на иновациите и растежа /МИР/ организира Национална среща Индустриалните

...
Министерството на иновациите и растежа /МИР/ организира Национална среща Индустриалните
Коментари Харесай

Министър Пулев кани на 10 април областни управители и кметове на форум за финансиране на индустриалните зони и паркове

Министерството на нововъведенията и растежа /МИР/ провежда Национална среща „ Индустриалните зони – напредък за общините и районите “ на 10 април (понеделник) 2023 година от 14:00 часа в София Тех Парк. Министър Александър Пулев предложения на форума всички регионални шефове и кметове на общини в България , оповестиха от ведомството. 

Събитието е по отношение на идното кандидатстване по една от най-важните процедури от Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/ – за развиване на индустриалните зони и паркове (Програма за обществена поддръжка за развиването на индустриалните региони, паркове и сходни територии и за привличане на вложения ( “AttractInvestBG “). Бюджетът е 212 млн. лева , планувани по четири посоки – довеждаща инфраструктура, вътрешна за зоната инфраструктура, здания за научно-изследователска активност и създаване на екоинфраструктура като да вземем за пример зарядни станции за електрически автомобили .

На срещата специалисти от разнообразни структури в системата на Министерството ще срещнат локалната власт с опциите да се поддържат районите и общините по идните стратегии и процедури. Ще участват вицепремиерът по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов , Фондът на фондовете, Българската банка за развиване, Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ (ЕФК), Изпълнителната организация за поощряване на дребни и междинни предприятия, Дирекция „ Инструменти за стопански напредък “ и представители на Българската организация за вложения.

„ Искам да Ви уверя, че след мобилните приемни, които организирах с екипа ми във всички райони на страната, организираме и тази среща в символ на волята ни да подкрепим локалната власт и районите и поради убеждението ни, че парите по Плана за възобновяване би трябвало да стигнат до всяко кътче на страната “ , написа министър Александър Пулев в писмото до кметовете и регионалните шефове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР