Министерството на икономиката и индустрията, в чийто ресор са стоковите

...
Министерството на икономиката и индустрията, в чийто ресор са стоковите
Коментари Харесай

МИ всеки ден ще обявяваме цените на едро на основните храни

Министерството на стопанската система и промишлеността, в чийто сектор са стоковите тържища и борсите, от през днешния ден афишира на електронно табло пред постройката на ведомството цените на едро на артикули от първа нужда, оповестиха от министерството.

„ Правим това, с цел да бъдат осведомени хората за действителните цени на пазара. Знаем, че има справедливи условия за техния растеж, само че деликатно следим да няма злоупотреби и изкуствено завишаване “, съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на среща с управлението на Държавната комисия по стокови тържища и борси.

„ Нека хората да бъдат осведомени и да не позволяваме далавера. За нас сега най-важният проблем е този с цените. Държавата ще направи всичко належащо да помогне на жителите “, съобщи тя и добави, че предстоят диалози с кметове и регионални шефове за слагането на такива осведомителни табла и в други градове.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
В България е традиция в моменти на рецесия ограничения да се вземат...

На срещата бяха разисквани опциите за облекчение на достъпа на аграрни производители до борсите, както и съкращаване на веригата производител-потребител, съобщи БГНЕС.

„ Множеството медиатори оскъпяват стоките и притискат производителите, като изкупуват на ниски цени и тук страната би трябвало да влезе в ролята си и да сътвори ясни правила с грижа, както за земеделските стопани, по този начин и за семействата ", безапелационна е Нинова.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР