Министерството на финансите в Москва определи условията, при които ще

...
Министерството на финансите в Москва определи условията, при които ще
Коментари Харесай

Русия обяви условията за размяна на активи между руски и чуждестранни инвеститори

Министерството на финансите в Москва дефинира изискванията, при които ще може да бъде осъществена препоръчаната замяна на съветски активи, замразени в други страни, със благосъстоятелност на западни вложители в Русия, блокирана от съветските управляващи.

Това заяви " Файненшъл таймс ", акцентирайки, че този проект ще разреши и на съветски, и на задгранични вложители да възстановят активите, които са замразени поради глобите, наложени на Русия след военната ѝ инвазия в Украйна.

Управляващите в Москва се надяват, че евентуалният продан на активи ще деблокира към 100 милиарда рубли (1,1 милиарда долара), вложени в европейски скъпи бумаги. Те са благосъстоятелност най-вече на съветски вложители на дребно. Предвижда се западните вложители да купят тези скъпи бумаги посредством лични средства, блокирани в Русия.

Това ще стане чрез процедура, която включва четири стадия, заяви Алексей Седушкин, шеф на съветската брокерска компания " Инвестпалата ". Тя е определена от управляващите в Москва да провежда търговете, при което ще бъдат обменени активите, осведоми съветският новинарски портал РБК.

При първия стадий от процедурата, който ще започва на 25 март, ще бъдат одобрявани предложения от съветски вложители на дребно за подмяна на блокираните им на Запад активи. 

При втория стадий ще бъде тествано дали съветските податели на предложения са спазили всички законови и административни условия. Тези, които са позволили неточности, ще могат да ги отстранят в даден период. Всички утвърдени предложения ще бъдат групирани в лотове, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

В рамките на идващия стадий от процедурата ще могат да се включат задграничните вложители, които желаят да заменят активите си, блокирани в Русия с скъпи бумаги, притежавани от съветски вложители в чужбина.

От 3 юни задграничните вложители ще могат да подават предложения, които ще бъдат подадени в съветската брокерска компания " Инвестпалата ".

При последния стадий от процедурата ще бъдат избрани цените, при които ще бъдат разменяни активите и ще бъдат одобрявани поръчки за тяхната замяна, показва " Инвестпалата ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР