Министерството на финансите публикува данните за финансовото състояние на общините

...
Министерството на финансите публикува данните за финансовото състояние на общините
Коментари Харесай

Тетевен отпада от списъка на общините с финансови затруднения през 2018 г.

Министерството на финансите разгласява данните за финансовото положение на общините през 2017 година и за общините в процедура по финансово излекуване през 2018 година Анализът на данните демонстрира, че в края на 2017 година, по отношение на 2016 година, понижава броят на общините, отговарящи на изискванията за финансово излекуване. 21 са общините, които през 2018 година отпадат от листата за финансово излекуване, като Община Тетевен е една от тях.
През 2017 година министърът на финансите е съгласувал проекти за финансово излекуване на 10 общини – Перник, Белово, Тетевен, Септември, Велинград, Сливен, Сунгурларе, Видин, Мизия и Симитли. И десетте общини към 31 декември 2017 година регистрират позитивно бюджетно салдо. В резултат на усъвършенстване на финансовите индикатори и реализирането на ограниченията и дейностите, планувани в съгласуваните проекти за излекуване, община Тетевен отпада от листата на общините с финансови усложнения през 2018 година
Усилията на Министерството на финансите не престават в посока да се усъвършенства и успеваемостта на ръководство на общинските разноски, дружно с позитивната наклонност за възстановяване на приходната част в общинските бюджети.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР