Министерството на финансите обяви нова програма, която ще осигури 150

...
Министерството на финансите обяви нова програма, която ще осигури 150
Коментари Харесай

Нова програма осигурява 150 млн. лева за малкия бизнес в кризата

Министерството на финансите разгласи нова стратегия, която ще обезпечи 150 милиона лв. под формата на заеми за стотици дребни и междинни предприятия от разнообразни браншове, които ще могат да употребяват заемите при облекчени условия за обезпеченост и по-ниски лихви.

Зам.-министърът на финансите Моника Димитрова-Бийчър, която е и шеф за България в Черноморската банка за търговия и развиване, взе участие в понеделник в церемонията по подписването на Споразумение за нов гаранционен инструмент. Документът беше подписан сред Националния гаранционен фонд (НГФ) от групата на Българската банка за развиване и Черноморската банка за търговия и развиване (ЧБТР).

" Министерството на финансите приветства вашата самодейност за реализирането на тази стратегия. Ние имаме вяра, че поддръжката на дребни и междинни предприятия в една динамична обстановка като днешната ще им даде нужния късмет за развиване и ще способства за възобновяване на стопанската система. ББР, НГФ и ЧБТР са потвърдили своята роля и професионализъм в поддръжката на бизнес организации. Като шеф за България на Черноморската банка за търговия и развиване аз съм сигурна, че съглашението е в положителни ръце и бенефициентите ще се възползват от предоставяните гаранционни принадлежности. Убедена съм и в мотивацията на новия екип на ББР и тяхното предпочитание за основаване на ефикасни и законосъобразни механизми за работа на бизнеса ", съобщи Бийчър.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Успешното съдействие сред ОББ и Европейски инвестиционе...

Програмата ще се осъществя през комерсиалните банки, като подсигурява 80% от предоставените заеми. Предстои Националният гаранционен фонд да изпрати предложения до всички банки в България, а гаранционният предел ще се разпредели съгласно подадените заявки. Срокът за включването им е идващите 2 години. Гаранцията ще остане годна още 36 месеца след приключването му.

Споразумението беше подписано от изпълнителния шеф на Националния гаранционен фонд Тодор Тодоров и президента на Черноморската банка за търговия и развиване Дмитрий Панкин. Те подчертаха, че това е първият взаимен гаранционен инструмент за шерване на риска сред двете институции и първият със споделена гаранция в портфейла на Националния гаранционен фонд.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР